Wybierz swój kraj lub region

South Africa

México

United States

China / 中国

South Korea / 대한민국

KO EN

Thailand

Česká Republika

CS EN

Danmark

Deutschland

España

Österreich

Szwecja

Bossard wzmacnia swoją pozycję w Chinach

listopada 14, 2018

Grupa Bossard wzmacnia swoją pozycję rynkową w Chinach dzięki przejęciu firmy Linquan Precision Co. Ltd. w Suzhou. Strony uzgodniły, że zachowają poufność ceny nabycia. Na chińskim rynku Bossard jest już obecny w 12 lokalizacjach, zatrudniając w sumie około 280 pracowników.

Linquan Precision to firma z wieloletnim doświadczeniem w dziedzinie technologii mocowania, która zatrudnia 28 pracowników i generuje roczną sprzedaż o wartości około 8 milionów CHF. Jej portfolio uzupełnia asortyment produktów Bossard o ultra lekkie i ultra cienkie rozwiązania mocujące do blach, stosowane w szczególnie wymagających branżach, jak elektronika, telekomunikacja, teleinformatyka, motoryzacja czy sprzęt medyczny.

Orientacja Bossard na wymagające branże jest zgodna ze strategią Grupy, która w coraz większym stopniu koncentruje się na wysokiej jakości produktach inżynieryjnych i markowych. Wdrożenie tej strategii umożliwiły firmie przejęcia ostatnich kilku lat.

Dzięki najnowszej transakcji w Chinach Bossard nie tylko utrwala swoją pozycję rynkową w jednej z najważniejszych na świecie dziedzin gospodarki, ale także wzmacnia długotrwałe relacje biznesowe z Penn Engineering (PEM). PEM jest wiodącym światowym producentem elementów samozaciskających.