Frank Hilgers przyszłym menedżerem oddziałów Bossard w rejonie północnej i wschodniej Europy

czerwca 26, 2018

Rada Nadzorcza Bossard Holding AG desygnowała dr Franka Hilgersa na przyszłego menedżera oddziałów Bossard w rejonie północnej i wschodniej Europy. Od 1 maja 2019 roku 52-letni Hilgers przejmie ten obszar odpowiedzialności od dr Daniela Bossarda, który z kolei obejmie funkcję CEO Grupy.

Dr Frank Hilgers będzie jednocześnie nadal odpowiedzialny za globalne zarządzanie kategoriami produktów oraz dystrybucję wysokiej jakości rozwiązań mocujących, który to obszar z sukcesem koordynuje od 6 lat, od 2015 roku także jako członek Komitetu Wykonawczego. 1 maja 2019 r. przejmie on dodatkowo od dr Daniela Bossarda odpowiedzialność za kluczowe dla Grupy rynki Niemiec, Skandynawii, Polski oraz inne rozwijające się rynki wschodnioeuropejskie. Z kolei Daniel Bossard obejmie operacyjne zarządzanie Grupą Bossard od obecnego CEO Davida Deana (patrz news z 29 stycznia 2018).

Zgodnie z długoterminową strategią Grupy Bossard, Rada Nadzorcza z wyprzedzeniem podjęła decyzje oraz porozumienia związane z planowaną rezygnacją ze stanowiska obecnego długoletniego CEO Davida Deana. Decyzje personalne Rady Nadzorczej mają na uwadze kontynuację strategii zrównoważonego rozwoju Grupy Bossard z dwoma członkami Komitetu Wykonawczego w Zarządzie. Obaj mogą pochwalić się bogatym doświadczenie zarówno na poziomie Grupy jak i na rynku międzynarodowym.

Zdaniem przewodniczącego Rady Dr Thomasa Schmuckli, Dr Frank Hilgers ma imponujące osiągnięcia zawodowe oraz wieloletnie doświadczenie w branży, co czyni go idealnym wyborem na to stanowisko. Dzięki innowacyjnym technologiom i usługom będzie motorem rozwoju zarówno na istniejących jak i tworzących się rynkach regionu.