Patricia Heidtman nominowana do Rady Nadzorczej Grupy Bossard

października 29, 2018

Rada Nadzorcza Bossard Holding AG przedstawiła Patricię Heidtman jako swojego kandydata na członka Rady. Ma ona zastąpić ustępującego wkrótce Daniel Lippunera. Jej kandydatura zostanie poddana pod głosowanie na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy 8 kwietnia przyszłego roku.

Posiadająca podwójne obywatelstwo Szwajcarii i USA Patricia Heidtman (1973) od 20 lat pracuje w firmie SIKA. Piastowała między innymi stanowiska Wiceprezesa ds. Badań i Rozwoju sektora technologii motoryzacji oraz Kierownika ds. Zarządzania Innowacjami w globalnych projektach innowacji międzysektorowych. Od 2011 do 2017 jej kariera zawodowa toczyła się w Madison Heights w USA, a następnie w Widen w Szwajcarii.

Od lata 2017 jest menedżerem wyższego szczebla SIKA ds. Technologii Systemów Termoplastycznych, zarządzając globalnym rozwojem wszystkich termoplastycznych produktów budowlanych. Z wykształcenia jest chemiczką z dyplomem Politechniki Federalnej w Zurychu (ETHZ).Patricia Heidtman zastąpi w Radzie Nadzorczej ustępującego Daniela Lippunera, któremu Rada pragnie wyrazić głęboką wdzięczność za jego oddany i daleko idący wkład w rozwój Grupy Bossard.

Zmiany zostaną wprowadzone w życie podczas Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy 8 kwietnia 2019 roku. Rada Nadzorcza zaproponuje reelekcję obecnych członków zarządu: René Cotting, Martina Kühna, Antona Laubera, Stefana Michela, Thomasa Schmuckli i Marii-Teresy Vacalli. Zgłosi także propozycje nowych członków: Davida Deana (dotychczasowego CEO Grupy) i Patricii Heidtman.