Polish-Swiss 4.0 Roundtable

października 16, 2019

Zapraszamy do Warszawy na konferencję poświęconą optymalizacji produktu i produkcji w dobie Przemysłu 4.0.

Optymalizacja produktu i produkcji w celu zmniejszenia kosztów i zwiększenia produktywności będzie tematem konferencji z cyklu Polish-Swiss 4.0 Roundtable, która odbędzie się 21 listopada w Warszawie pod egidą Polsko-Szwajcarskiej Izby Gospodarczej. Jednym z partnerów merytorycznych wydarzenia jest Bossard Poland.

Podczas konferencji przedstawione zostaną między innymi wspierające produkcję rozwiązania szwajcarskich firm działających w Polsce: Angst+Pfister, Baumer oraz Bossard. Naszą organizację będzie reprezentował Peter Brans, szef departamentu Assembly Technology Expert w Bossard Group. Odpowie on na pytanie, dlaczego warto optymalizować elementy złączne i procesy montażu oraz jakie są tego potencjalne korzyści dla firm produkcyjnych.

Ponadto przedstawiciele organizacji Swiss Smart Factory opowiedzą o tym jak rozwija się przemysł 4.0 na szwajcarskim rynku. Natomiast prof. Mirosław Pajor, Dziekan Wydziału Inżynierii Mechanicznej i Mechatroniki na Zachodniopomorskim Uniwersytecie Technologicznym w Szczecinie przedstawi nową wizję maszyn w dobie IV rewolucji przemysłowej.

Dyskusję panelową na zakończenie konferencji poprowadzi Jan Janiszewski, redaktor działu Lean Management portalu Polski Przemysł. Magazyn jest jednym z patronów wydarzenia, obok Przemysłowego Instytutu Automatyki i Pomiarów oraz Sieci Badawczej Łukasiewicz.

Dodatkową atrakcją dla uczestników będzie przygotowane specjalnie dla nich zwiedzanie stadionu PGE Narodowy. Gorąco zachęcamy do udziału w wydarzeniu!

Szczegółowy program imprezy oraz wszelkie inne istotne informacje organizacyjne znajdą Państwo pod poniższym linkiem.

Sprawdź szczegóły >>