Wybierz swój kraj lub region

South Africa

México

United States

China / 中国

South Korea / 대한민국

KO EN

Thailand

Česká Republika

CS EN

Danmark

Deutschland

España

Italia

IT EN

Österreich

Szwecja

Przejęcie BRUMA Schraub- und Drehtechnik w Niemczech

lutego 18, 2019

Grupa Bossard umacnia swoją pozycję rynkową w obszarze wysokiej jakości produktów inżynieryjnych, przejmując niemiecką firmę BRUMA Schraub- und Drehtechnik GmbH w Velbert. Dostawca wysokiej jakości rozwiązań złącznych jest uznanym partnerem w wymagających sektorach przemysłowych, szczególnie w branżach motoryzacyjnej i elektrycznej.

BRUMA zatrudnia 19 osób i generuje roczny obrót w wysokości 11 milionów euro. Może pochwalić się prawie trzydziestoletnim doświadczeniem w opracowywaniu zaawansowanych technicznie produktów dla klientów działających w wymagających branżach, na przykład takich jak przemysł motoryzacyjny. Kastomizowane elementy złączne oraz części toczone do produkcji seryjnej należą do podstawowych kompetencji niemieckiej firmy.

W ostatnich latach Bossard stale poszerza swoją obecność w sektorze wysokiej jakości rozwiązań inżynieryjnych oraz produktów markowych, rozbudowując swoje portfolio inwestycyjne o odpowiednie przejęcia. Nabycie BRUMA Schraub- und Drehtechnik GmbH w Velbert w pełni odzwierciedla to strategiczne podejście. Jednocześnie inwestycja ta pozwoli Bossardowi skonsolidować swoją obecność na rynku niemieckim.

Obie strony zgodziły się nie ujawniać ceny zakupu.